Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Amadeus

Amadeus on virtuaalihevonen / Amadeus is a sim-game horse

Rekisterinumero: VH17-028-0006

Rodultaan Gotlanninruss
Sukupuoli ori
Väriltään tummanruunikko
Geenit AA EE Ff
Ikä 8-vuotias, satunnainen
Säkäkorkeus 128 cm
Syntymämaa Ruotsi
Kasvattaja EVM
Omistaja Järndälden, VRL-13777
Syntymäaika 1.7.2010
Painote valjakkoajo, työajo
Koulutustaso HeA 60cm

som häst

Amadeus on melko yrmeä poni, joka ei kamalasti ylimääräisiä haleja tai taputuksia kaipaa. Kaviot nousevat miten kuten ja varustaessa pitää itse tietää mitä tekee, koska Amadeus ei odota satulaa nätisti tai avaa suutaan kuolaimille valmiiksi. Karsinassa se saattaa tervehtiä tulijaa ensin takapuolellaan ja kierrellä varusteita ja harjoja, mutta tekee sitä lähinnä tuntemattomille ja liian kiireisille hoitajille.
Todellisuudessa Amadeus on herkkäsieluinen ja rehti työntekijä, eikä tee tahallaan mitään turhaa tai hankalaa. Pienen häröilyn jälkeen selkään pääsee helposti, ja poni lähtee liikkeelle saman tien ilman sen enempää naputtelua. Selästä käsin korvat ovat paljon paremmin höröllä kuin karsinassa, ja Amadeus pitää hyvin tempoa. Hyppäämisestä se ei niinkään välitä, mutta ketteryyttä löytyy niin kouluun kuin maastossa rämpimiseenkin.
Ajaessa sama hyvä työmoraali jatkuu, ja siitä Amadeus tuntuu pitävän hieman enemmän. Sekä pitkät jolkottelut peltoteitä pitkin että reippaampikin hiittaamminen tai tarkkuuskokeissa kaahaaminen sopivat sille hyvin.

familjmedlemmar

I: Aragorn
tummanruunikko 124 cm - Ruotsi
II: Hilmar
rn - Ruotsi
IE: Aster
rnvkk - Ruotsi
E: Sigtunas Alvedans
ruunikko 129 cm - Ruotsi
EI: Alf-Gubbe
vrn - Ruotsi
EE: Dantsar
prn - Ruotsi

Omat jälkeläiset:

ei vielä jälkeläisiä
Nimi / skp/ syntymäaika / isä

Sukuselvitys:

Kiitos Linnealle, joka kirjoitti!

I: Aragorn on väriltään tummanruunikko ja se on säkäkorkeudeltaan 124cm. Ruotsissa syntynyt ori on luonteeltaan melkein liiankin orimainen, joten sen kanssa on ollut välillä vaikeuksia tehdä kaikkia hoitotoimenpiteitä rauhallisissa merkeissä. Hyvin ystävällinen se kaikesta huolimatta on, vaikka se onkin vähän sellainen liian itsevarma poni. Ajettaessa se taitaa olla parhaimmillaan, sillä ori rakastaa erityisesti vauhtia. Sen kanssa ei ole koskaan kilpailtu, mutta sitä on käytetty jalostukseen sitäkin enemmän.

II: Hilmar on väriltään ruunikko ja se on syntynyt Ruotsissa. Hilmar on hyvin ärtyisä ori, joka toimi jalostuksessa nuoruusikänsä hienojen liikkeidensä vuoksi. Myöhemmin se siirtyi ratsastuskouluun tuntiponiksi ja siellä sen äksy luonne korostui entisestään.
IE: Aster on väriltään ruunivoikko ja se on syntynyt Ruotsissa.Tamma tunnetaan vähän laiskanpulskeana, mutta todella nättinä yksilönä. Se ei todellakaan tee yhtään liikaa mitään vaan juuri vaaditun. Se on toiminut erityisesti kouluratsastuksessa ihan näppäränä kaverina. Tammalla on hyvin itsenäinen luonne ja se pitää rauhasta.

E: Sigtunas Alvedans on väriltään ruunikko ja säkäkorkeutta löytyy 129cm verran. Tamma on hyvin lempeä yksilö ja se on aika sellainen perusponi, jonka kanssa onnistuu tehdä vähän kaikkea, mutta missään se ei erityisemmin loista. Alvedans on kuitenkin todella yritteliäs kaveri, jolta todella löytyy hyvä työmoraali. Harvoin tapaa näin iloista tammaa, joka todella tekee aina parhaansa, eikä yritä luistaa töistänsä. Se on toiminutkin ponikasvattajan lapsien opetusponina ja sen kanssa on kokeiltu kaikkia lajeja monipuolisesti.

EI: Alf-Gubbe on väriltään vaaleanruunikko ja se on syntynyt Ruotsissa. Se on toiminut ikänsä eräällä ammattikoululla opetusponina, jonne se sopikin tasaisen luonteensa vuoksi. Se ei ole ilkeä ja toimii aivan aloittelijankin kanssa moitteetta. Sen kanssa on startattu helppoja koululuokkia aina silloin tällöin menestyen, mutta eniten ori taitaa nauttia siitä kun se pääsee maastoilemaan rennosti vaihtelevassa ympäristössä.
EE: Dantsar on väriltään punaruunikko ja se on syntynyt Ruotissa. Tamma on nykyisin eräällä ammattikoululla opetusponina, jossa se tuo kivaa väriä talliin. Neidiltä löytyy luonnetta ja temperamenttia. Sen kanssa ei koskaan kunnolla kilpailtu, mutta nykyisessä asuinpaikassa sitä käytetään paljon jalostukseen.

hjältesagor

Amadeuksen päiväkirja
tarinoineen ja valkkoineen.
Amadeuksen SPC-profiili
kaikkine kisatuloksineen.

Tapahtumat ja näyttelytulokset:
ei vielä tapahtumia.

Järndälden on virtuaalitalli / virtuaalinen maatila. Kaikki tiedot ovat kuvitteellisia.
Kopiointi kielletty. Kaikki sivujen materiaali on © Järndälden, ellei toisin mainita.

©2019 JÄRNDÄLDEN - suntuubi.com