Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Damgårds Gottegris

Söötti on virtuaalihevonen / Söötti is a sim-game horse

Rekisterinumero: VH TULEE

Rodultaan Pohjoisruotsinhevonen
Sukupuoli ori
Väriltään tummanpunaruunikko
Geenit EE AA ff
Ikä 7-vuotias, satunnainen
Säkäkorkeus 153 cm
Syntymämaa Ruotsi
Tuoja VRL-03518
Omistaja Järndälden, VRL-13777
Syntymäaika 4.6.2010
Painote valjakkoajo, työajo
Koulutustaso HeA 60cm

som häst

Onhan se vähän pulskassa kunnossa, mutta mitä muuta olisi pitänyt odottaa hevoselta, jonka nimi on Gottegris.

Söötti on rento ja rehti kaveri kaikenlaiseen harrasteluun, eikä se hätkähdä pienistä. Suvun vahva ravipainotus näkyy kyllä reippaassa suhtautumisessa työntekoon, vaikka Söötti itse onkin jo vähän yli sen iän, jossa ravurin pitäisi debyyttinsä tehdä. Se on kiltti ja rauhallinen käsitellä, mutta taluttaa kannattaa kuolainten kanssa tai naru suussa ihan sen takia, että välillä saattaa isompikin eläin vähän jotain säpsähtää.

Söötti kantaa hyvällä mielellä painavammatkin ratsastajat ja on raskaasta koostaan huolimatta yllättävän kevyt ratsastaa. Taitaa helpot koululiikkeet ja hyppää parhaimmillaan 60 senttimetriä ratana.
Söötti jaksaa myös vetää rekeä, ja se tuntuu talvipakkasilla pitävän työnteosta vielä kesähelteitäkin enemmän. Länget saa puettua päälle ongelmitta, ja vaikka koulutus on vielä vähän kesken, Söötistä kaavaillaan työhevosta.

familjmedlemmar

I: Uddes Svartpeppar
tummanruunikko 155 cm - Ruotsi
II: Militärmästare
m - Ruotsi
IE: Uddes Pepparrot
trn - Ruotsi
E: Damgårds Bullekrans
punaruunikko 152 cm - Ruotsi
EI: Lilleholms Gunnar
tprn - Ruotsi
EE: Damgårds Vaniljbulle
rnvkko - Ruotsi

Omat jälkeläiset:

Järndäldens Brunhelda / tamma / 01.01.2018 / Monika
Nimi / skp/ syntymäaika / emä

Sukuselvitys:

Söötin isä on Pohjois-Ruotsissa syntynyt tummanruunikko Uddes Svartpeppar. Orilla on säkäkorkeutta 155cm. Ravurinuraa tällä orilla on kokeiltu, mutta raskaamman rakenteen vuoksi se oli parempi työhevoseksi. Luonteeltaan rauhallinen ori on oiva työhevonen niin metsässä kuin pellolla. Kilpailuissa orin kanssa yhä kierrellään ja pääpaino on tällä hetkellä metsätyöskentelyssä. Jälkeläisiä orilla on Söötin lisäksi kolme.

Isänisä, Militärmästare, oli 154cm korkea ja väritykseltään musta. Ori syntyi Koillis-Ruotsissa ja nuorena sijoitettiin hyvälle ravivalmentajalle. Luonteeltaan kilpailunhaluinen sekä vähän jääräpäinenkin ori oli tunnettu ravuri jo parin kilpailukauden jälkeen. Ravikilpailuita kierreltiin ympäri Ruotsia sekä muissa Pohjoismaissa. Orin ennätykseksi jäi 1.38,4ke kilpailu-uransa jälkeen. Jälkeläisiä ori sai kuusi ennen kuin ori nukkui ikiuneen 20-vuotiaana.
Isänemä, kookasrakenteinen tummanruunikko tamma Uddes Pepparrot asui maatilalla Pohjois-Ruotsissa. 156cm korkea tamma ei ollut kisahevonen, vaan tamma toimi perheensä harraste- ja työhevosena. Toki tamman kanssa muutamat työhevoskilpailut käytiin kokeilemassa, eikä niissä oltu kaukana palkintosijoista. Luonteeltaan rauhallinen tamma jätti jälkeensä kaksi varsaa, ennen kuin tamma lopetettiin 17-vuotiaana pahentuneen jalkavaivan vuoksi.

Söötin emä on kevytrakenteinen Damgårds Bullekrans. Tämä kaunis punaruunikko tamma on 152cm korkea. Tamma on tunnetun pohjoisruotsalaisen ravitallin silmäterä ja aktiivisessa kilpailutuksessa yhä varsomisen jälkeen. Ennätys on tällä hetkellä 1.37.8ake ja tavoitteena olisi parantaa ennätystä vielä, tietenkin tammaa kuunnellen. Työmoraalia Bullekransilla kyllä riittää ja se tuntuukin aina olevan valmis hiitille tai radalle. Jälkeläisiä tammalla ei vielä muita ole Söötin lisäksi.

Emänisä Lilleholms Gunnar on tummanpunaruunikko ja säkäkorkeudeltaan 153cm korkea. Ori on ollut monipuolinen kisahevonen, sillä ori kilpaili aluksi raveissa muutamat kilpailukaudet ja siirtyi sen jälkeen kilpailemaan työhevoskilpailuihin. Raviuran ennätykseksi jäi 1.30,4ke. Jämptin luonteen omaava ori jätti jälkeensä neljä jälkeläistä ennen orin pois menoa sen ollessa 21-vuotias.
Emänemä, Damgårds Vaniljbulle, on ruunivoikko ja säkäorkeudeltaan 151 cm. Tamma on tunnettu nimi Ruotsin työhevoskilpailuista. Kaunis, raskaamman rakenteen omaava tamma on mitä lempein luonteeltaan. Lisäksi sillä on hyvä työmoraali ja se on miellyttämisenhaluinen. Satoi tai paistoi niin tammaa ei tarvitse kauaa suostutella metsätöihin. Työhevoskilpailuista useita kymmeniä ruusukkeita kerännyt tamma on kysytty emäehdokas. Siitä huolimatta tammalla ei ole vasta kuin kaksi varsaa.

hjältesagor

Söötin päiväkirja
tarinoineen ja valkkoineen.
 

Tapahtumat ja näyttelytulokset:
ei vielä tapahtumia.

Järndälden on virtuaalitalli / virtuaalinen maatila. Kaikki tiedot ovat kuvitteellisia.
Kopiointi kielletty. Kaikki sivujen materiaali on © Järndälden, ellei toisin mainita.

©2019 JÄRNDÄLDEN - suntuubi.com