Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Blákolla

Blaua on virtuaalihevonen / Blaua is a sim-game horse

Rekisterinumero: VH17-228-0001

Rodultaan Färsaartenruss
Sukupuoli tamma
Väriltään ruunikonkirjava (tobiano)
Geenit AA Ee nTo
Ikä 4-vuotias, satunnainen
Säkäkorkeus 126 cm
Syntymämaa Tanska (Färsaaret)
Kasvattaja EVM
Omistaja Järndälden, VRL-13777
Syntymäaika 10.6.2013
Painote yleisratsu, työajo (4-käyntinen)
Koulutustaso HeB, kavaletit, noviisi

som häst

Keskisen Ruotsin viheriät niityt ja lempeät laineet eivät ole mitään verrattuna Färsaarten kolkkoihin kallioihin ja tuimiin tuuliin, mutta jotenkin Blaua meillä viihtyy. Utelias ponitamma kiipeilee ahkerasti kivenlohkareiden ja juurakoiden yli löytääkseen parhaat heinätupot, ja seuraa kutsusta ihmistä pitkin tallipihaa. Ainakin silloin, kun sillä ei ole parempaa tekemistä. Se on hieman jääräpäinen, mutta reipas ja perusmukava poni.

Blauaa on kiva harjata ja se pitää rapsuttelusta, mutta se myös kyllästyy helposti paikallaan seisomiseen ja alkaa puuhailla omiaan. Peseminen onnistuu paremmin vesiletkulla kuin sienellä, koska Blaua tuntuu tykkäävän vesisuihkulla leikkimisestä, ja liian hierovaan pesemiseen se turhautuu kuten pitkiin harjaustuokioihinkin. Sitä ei tarvitse karsinassa sitoa kiinni, eikä sitä tarvitse välttämättä hakea tarhastakaan narun kanssa, sillä se tulee mielellään töihin. Tosin, jos ei itse jaksa muistuttaa ponia siitä, mihin pitää keskittyä, niin ei se kyllä sitten keskitykään.

Blaua on jäntevä ja reipasliikkeinen poni, joka kipittää mielellään millaisen ratsastajan kanssa tahansa. Se on kouluratsuna vielä melko raaka ja vähän hankala, koska ratsutus aloitettiin niin myöhään. Sillä riittää kyllä kuntoa kulkemaan nätisti, mutta motivaatio ja taito on vielä hukassa. Blaua hyppää mielellään pieniä kavaletteja sekä irtona että ratsastajan kanssa, ja on todella maastovarma tapaus. Jos lapsi tarvitsee ensimmäisen kokemuksensa metsäteiltä, on Blaua paras vaihtoehto.

Blaua kantaa tottuneesti myös kuormasatulaa ja vetää kärryjä. Se kääntyy ja pysähtyy hyvin istunnalla ja äänellä. Se myös tölttää yksin ollessaan.

familjmedlemmar

I: Skeiður
tummanruunikko 123 cm - Tanska (Färsaaret)

II: Sleipnir úr Trøllanesi
m - Tanska (Färsaaret)
IE: Tókuna
trn - Tanska (Färsaaret)
E: Freia 2
rautiaankirjava 126 cm - Tanska (Färsaaret)
EI: Dreingur
rnkrj - Tanska (Färsaaret)
EE: Freia
rtkrj - Tanska (Färsaaret)

Omat jälkeläiset:

Blaualla on yksi jälkeläinen.

Järndäldens Viking / ori / s. 02.05.2017 / isä Viggo / sivut
Järndäldens Nimi / skp / s. DD.MM.YYYY / isäori / sivut
Järndäldens Nimi / skp / s. DD.MM.YYYY / isäori / sivut

Sukuselvitys:

Blákolla myytiin Färsaarilta Manner-Tanskaan netti-ilmoituksen perusteella, "2 føroysku rossini till sølu! 2 føroyska ponyer til salg!" ja ponitallin pitäjä kiikuttikin eksoottiset otukset heti maihin. Paljastui kuitenkin, että kumpikin poneista oli hyvin alkutekijöissä ratsukoulutuksensa kanssa, ja toinen vieläpä tölttäsi. Kiertoon siis! Onneksi se päätyi meille.

I: Skeiður on Färsaarilla syntynyt tummanruunikko russiori, säkäkorkeudeltaan 123cm. Ori on toiminut ihmisläheisen ja lauhkean luonteensa ansiosta kotitilansa lasten ponina, mutta viettänyt vapaa-aikansa saaren ponilauman selvänä päällikkönä. Skeiður ei ole koskaan kilpaillut, ellei lähipihojen poniratsukoiden välisiä laukkakilpailuja lasketa. Sillä on mukavat, tasaiset askeleet ja hyvä lihaskunto, ja se on jättänyt yhteensä kolme varsaa. Isältään Skeiður on perinyt selvän lahjan tölttiin, mistä nimi 'Peitsaava' tulee, mutta varsoista vain yksi on selvästi samaa laatua.

II: Sleipnir úr Trøllanesi on kotoisin Färsaarten pohjoisosasta. Se on iso 130-senttinen musta, ja näyttää usein tölttiä yksin juostessaan, kerran tai pari jopa ratsastajan alla. Sleipnir auttoi nuorempana kalastajaomistajaansa saaliiden kantamisessa rannasta talolle, ja tunnettiinkin vahvuutensa ansiosta "Sterku-Sleipnirinä". Kumpikin Sleipnirin varsoista on näyttänyt tölttiä ja rotevaa rakennetta. Nykyään se elää leppoisia vanhuudenpäiviään vapaana saarella tallustellen.
IE: Tókuna oli terhakka tummanruunikko tammamamma, joka tervehti aina ihmisiä mielellään, etenkin jos tiedossa oli herkkupaloja. Sen käytöksessä oli ratsuna hieman hiomisen varaa, ja se potki muita poneja, jos nämä tulivat liian lähelle, mutta tiesi kyllä mistä naruista vetää, jotta sai omistajiltaan rapsutuksia ja nameja. Valitettavasti tamma piti lopettaa jo 15-vuotiaana sen loukkaannuttua vakavasti maanvieremässä.

E: Freia 2 on 126-senttinen rautiaankirjava russi, joka tunnetaan ennen kaikkea hauskasta väristään (Vain hännäntyvi, häntä, pää ja otsatukka ovat ruskeat) ja nopeista, yhtä kirjavista varsoistaan. Se on tehnyt niin ajo- kuin ratsastushommiakin, ja kantanut aikuisiakin ratsastajia pitkin Färsaarten mäkiä koko ikänsä, vaikka yleisestä hevosnäkökulmasta se ei ehkä olisi suositeltavaa. Omistajaperheen bed&breakfast-yritys onkin saanut emäänsä tulleesta Freiasta hyvän vetonaulan tilalleen. Freialla on tähän mennessä kolme varsaa, joista kaksi on samasta Skeiður-orista, ja orivarsa toisesta orista. Kumpikin Skeiður-varsoista myytiin manner-Tanskaan.

EI: Dreingur oli 125-senttinen ruunikonkirjava poni, joka ruunattiin melko nuorella iällä luonteenlaadun tasaamiseksi. Se toimi, sillä ensimmäisen ja ainoan vahinkovarsansa siitettyään ruunasta tulikin melko lauhkea ja hyvätapainen, kun sen ei tarvinnut enää stressata saaren tammoista. Mitään kovin ihmeellistä Dreingur ei ikänään tehnyt, kunhan kiipeili louhikoissa ja kantoi omistajiensa lapsia seikkailusta toiseen.
EE: Freia oli rautiaankirjava, reipasaskelinen tamma, jolla oli pitkät liinajouhet. Omistaja kehui ponia saaren kauneimmaksi, ja ehkäpä hedelmällisyyden jumalattaren nimessä oli jotain perää, koska Freia sai varsoja yhteensä kahdeksan. Viimeinen tapaus ei ollut täysin toivottu, mutta selvästi emänsä lempilapsi - Freia oli hyvin mustasukkainen jälkikasvustaan. Se lopetettiin lopulta 30-vuotiaana, kun aiemmin kovin reippaasta ja seikkailuluontoisesta ponista oli kuihtunut hiljakseen köpöttelevä, apaattinen vanhus.

hjältesagor

Blauan päiväkirja
tarinoineen ja valkkoineen.

Tapahtumat ja näyttelytulokset:

Baualla on takanaan 1 kisasijoitusta, joista kaikki on toistaiseksi kisattu valjakkoajossa.
Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset 1.-5. ja tarinakisojen kohdalla on merkitsijänä myös kirjain T. Kisatarinat löytyvät päiväkirjasta.

Kutsu Laji Sija
Vindhani 08.01.18 Valjakko - noviisi tarkkuus 3.
Paikka pp.kk.vv Valjakko - noviisi  
  Valjakko - noviisi  
  Valjakko - noviisi  
  Valjakko - noviisi  

 

Järndälden on virtuaalitalli / virtuaalinen maatila. Kaikki tiedot ovat kuvitteellisia.
Kopiointi kielletty. Kaikki sivujen materiaali on © Järndälden, ellei toisin mainita.

©2019 JÄRNDÄLDEN - suntuubi.com